BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi

Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi

0(426) 215 03 96
Adres
SARAY MAH. SAĞLIK CAD. NO24/1 DEVLET HASTAHANESİ YANI ATATÜRK LİSESİ ÜST KATI MERKEZ/BİNGÖL
Vizyon
Sanat Merkezi kimliği ile tanınan, sanatı topluma tanıtan ve yetenekli öğrencileri keşfederek geliştiren bir kurum olmak.
Misyon
Öğrencilerine; Milli Eğitimin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda güzel sanatlar alanlarında temel bilgi ve beceri kazandırmak, toplumun değer yargılarını benimseyen, teknolojiyi etkin ve verimli kullanabilen, sanatı yaşayan ve üreten, ürettiklerini sosyal alanda aktif olarak paylaşan, özgür ve özgün düşünebilen, yetenekleri geliştirilmiş, öğrenciler yetiştirerek onları üst öğretim kurumlarına yerleştirmek.
Öğretim Şekli :Örgün tam gün
Ulaşım
Okulumuz, Bingöl Devlet Hastanesinin bitişiğindeki Atatürk Anadolu Lisesinin en üst katındadır.Şehir merkezinden hastaneye gelen halk otobüsleriyle rahatlıkla ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri
Saray Mah. Sağlık cad. No:24/1 Devlet Hastanesi yanı Atatürk Anadolu Lisesi üst katı
İl merkezine 3 km
Kontenjan Bilgileri
Her yıl Resim ve Müzik bölümlerine Bakanlık tarafından 30´ar kişilik öğrenci kontenjanı ayrılmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
TYT den barajı geçen öğrencilerimiz yetenek sınavı ile yerleştirildiğinden başarı durumumuz %70 ler civarındadır.
Öğrencilerimiz LYS ye girmemektedir.
Sportif Etkinlikler
2017-2018 Öğretim Yılında Erkekler kategorisinde futsal ve hentbolda il düzeyinde yapılan liselerarası etkinliklere öğrencilerimiz katılım sağlamıştır.
Proje Çalışmaları
İldeki kurumlara hazırladıkları projelerde resim ve müzik ile ilgili etkinliklerde katkı sağlanıyor..
Diğer Hususlar
Yılsonu Müzik Gecesi, Resim Sergisi düzenlenmektedir. Öğretmen, personel ve öğrenciler arasında kaynaştırmayı sağlamak için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Örneğin çiğ köfte partisi vb.